Uitgelichte acties

Fonds ouderenzorg Volendam beheert een omvangrijke kunstcollectie. Schilderijen en kunst uit legaat verkregen. Dit cultureel erfgoed is toevertrouwd aan SFOV en wordt door haar beheerd. De collectie wordt ‘om niet’ in bruikleen gegeven aan Sint Nicolaashof en heeft, voor zover mogelijk, een plekje gekregen in de nieuwbouw. Niet alle kunst van SFOV kon een plaatsje krijgen in de nieuwbouw van Sint Nicolaashof. Daarom werd een kunstveiling georganiseerd waarbij een klein gedeelte van de verzameling is geveild voor het goede doel: ‘de verbetering van het welzijn van de ouderen in onze gemeente’.

Onder het motto: ‘Neem een Stoel’ vond op vrijdag 14 maart 2014 de veiling en het eerste diner plaats in het restaurant van het nieuwe Sint Nicolaashof. Een aantal schilderijen van in Volendam bekende en geliefde schilders, zoals Adrianus Bleijs, werd geveild. Bovendien werd SFOV geholpen door diverse sponsoren.

De opbrengst was een bedrag van ruim 10.000 euro opgeleverd. Hiervan is een geluidsinstallie geplaatst in het restaurant van Sint Nicolaashof in Volendam.

Vrijdag 13 november heeft voor de tweede keer het benefietdiner plaatsgevonden. In samenwerking met Runderkamp Catering, Slijterij De Stient en Sint Nicolaashof Runderkamp,  werd een voortreffelijk diner gepresenteerd. De opbrengst is bestemd  voor beeldschermen in de algemene ruimten en in de ruimten op de afdelingen van Sint Nicolaashof, Gouwzee en De Meermin. 

31 maart 2017 is het derde en laatste benefietdiner georganiseerd waarbij wederom een bedrag van 10.000 euro is opgehaald.