Op bedevaart Onze Lieve Vrouw ter Nood

26-06-2018

Op dinsdag 26 juni maakten bewoners van de Gouwzee en St. Nicolaashof (Volendam) en van de Meermin (Edam) met familieleden, medewerkers en vrijwilligers een bedevaart naar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. In totaal waren we met 30 personen, inclusief de begeleiders. Het was een stralende dag en er iedereen genoot volop. 

Na aankomst gingen we naar de grote bedevaartkapel voor een mooie gebedsviering rond Maria. Angelique Broerse zong een prachtig “Ave Maria” en het lied “Als ik een klokje was” onder begeleiding van Jos Martens op het orgel. Een mooi begin van de dag. Tijdens de lunch op het terras kreeg iedereen de gelegenheid om een misintentie op een briefje te schrijven. Na de lunch was er tijd voor een wandeling door het park, anderen kochten iets moois in het winkeltje of bezochten de waterbron en gingen een kaarsje opsteken bij Maria. 

Daarna kwamen we bij elkaar in de mooie genadekapel met zijn bijzondere schilderingen, waar we samen met geestelijk verzorger Eric van Teijlingen de eucharistie hebben gevierd. We hebben gebeden voor elkaar, voor onze kinderen en kleinkinderen maar ook voor medewerkers en vrijwilligers van de Zorgcirkel. De bedevaartintenties van alle pelgrims werden één voor één voorgelezen en bij Maria neergelegd. 

Na deze prachtige viering werd de dag afgesloten op het zonnige terras met een ijsje of een kopje koffie. Dankbaar voor dit alles gingen we terug naar de bus, die ons weer veilig naar huis bracht. De deelnemers vonden het een indrukwekkende dag en hebben er buitengewoon van genoten. In 2019 maken we graag weer een bedevaart naar deze bijzonder plek die mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage van de Stichting Fonds Ouderenzorg Volendam. Er wordt nu al uitgekeken naar volgend jaar.